امروز به کشف جالبی دست پیدا کردم، فکر می کنم برخی از ناراحتی ها و پریشهانی هایی که در زندگی روزمره باهاشون مواجه می شم ریشه در واقعیات ندارند و بیشتر تخیلات ذهن خلاق خودم هستند. به عنوان مثال برخی اوقات رخ داد وقایعی نگرانم می کنه که احتمال وقوعش بسیار کمه و در صورت وقوع هم مشکل خاصی ایجاد نمی کنند و قابل رفع شدن هستند. این ترس که جنبه واقعی و عینی نداره اضطراب نامیده می شه. ترس در حالت مواجهه با خطرات واقعی بسیار مفیدست و فرد را وادار به عکس العمل و عبور از خطر می کند.
زمانی که فرد دچار ترس می شه واکنش بدنش نسبت به این احساس به گونه ایست که انگیزه ای برای رفع خطر ایجاد کنه. اضطراب هم موجب بروز همین علایم در فرد می شود، علایمی مانند تپش قلب، درد و احساس فشار در ناحیه قفسه سینه... تنگی نفس و احساس خفگی...بی اشتهایی، دل درد، حالت تهوع، احساس سوزش سر دل و علایم کلی سفید یا قرمز شدن پوست، تعریق و درد در ناحیه پشت.
اضطراب علایم روانی نیز دارد، به عنوان مثال عدم تمرکز، فراموشی، بی قراری و افزایش آستانه تحریک پذیری را می توان از این دسته نامید.
حالت دائمی آن موجب ابتلا به مشکلات زیادی مانند افسردگی، ریزش مو، بیماریهای قلبی، چاقی، دیابت، مشکلات جنسی، بیماری های دندان و لثه ، زخم معده شده و یا حتی ممکن است موجب ابتلا به سرطان شود. (منبع برخی از اطلاعات این مقاله است)
در مقاله ای چند قدم ساده برای رفع اضطراب بیان کرده بود:
ابتدا به واکاوی شرایط بپرداز و عاملی که موجب نگرانیت شده را مشخص کن. بهتر است در این قسمت موضوع رو با جزئیاتش بنویسی. قسمت هایی را که در کنترلت هستند و می توانی تغییری درشان ایجاد کنی از آنهایی که تحت اختیارت نیستند جدا کن.
مشخص کن که این خطر واقعیست و یا ساخته و پرداخته ذهنت است. به عنوان مثال آیا واقع بینانه مساله را مورد بررسی قرار دادی و یا تفکراتت بر مبنای بدبینانه ترین حالت بنا شده. یک مثال اغراق آمیزش شخصیت عمه جوزفین در فیلم لمونی اسنیکت بود که همیشه از وقوع یک سری اتفاقات عجیب می ترسید و بد بینانه ترین حالت رو در نظر می گرفت.
در قدم بعدی یک برنامه برای حل قسمتی از مشکل که تحت اختیارت است پیدا کن. در نهایت هم اگر برنامه هایی که داشتی با موفقیت روبرو نشدند موضوع را رها کن و دیگر ذهنت را درگیرش نکن. شاید به نظر مشکل برسه اما قابل اجراست. تمرکز کردن بر روی موضوعات دیگر و مشغول شدن با آنها می تواند در گذار از این حالت موثر باشد. دعاکردن و توکل بر خداوند، مدیتشن و فعالیت های بدنی نیز در این راه بسیار کمک میکنند.
گاهی مواردی که از رخدادنشون می ترسیم آسیب بسیار کمتری به سلامتی جسمی و روانیمون می رسانند تا اضطرابی که همیشه باهاش درگیریم. این هم لینک یک تست اضطراب که به نظرم تست کاملی رسید.
پ.ن: سال 1990 در کشور آمریکا برای اختلال اضطراب حدود 46.6 میلیارد دلار هزینه شده است.
تست خوبی بود