سوره مبارکه بقره
بِسمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
وَ مِنَ النَّاسِ مَن یَتَّخِذُ مِن دُونِ اللَّهِ أَندَاداً یحِبُّونهُمْ کَحُب اللَّهِ وَ الَّذِینَ ءَامَنُوا أَشدُّ حُبًّا لِّلَّهِ وَ لَوْ یَرَى الَّذِینَ ظلَمُوا إِذْ یَرَوْنَ الْعَذَاب أَنَّ الْقُوَّةَ للَّهِ جَمِیعاً وَ أَنَّ اللَّهَ شدِیدُ الْعَذَابِ (165)
و بعضى از مردم کسانى هستند که بجاى خدا شریک ها میگیرند و آنها را مانند خدا دوست میدارند و کسانیکه بخدا ایمان آورده اند نسبت باو محبت شدید دارند، و اگر ستمکاران در همین دنیا آن حالت خود را که در قیامت هنگام دیدن عذاب دارند ببینند میفهمند که تمامى نیروها از خداست و خدا شدید العذاب است (165)
سوره مبارکه زمر
بِسمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
تَنزِیلُ الْکِتَبِ مِنَ اللَّهِ الْعَزِیزِ الحَْکِیمِ(1)
این کتابى است که از ناحیه خداى عزیز و حکیم نازل شده (1).
إِنَّا أَنزَلْنَا إِلَیْک الْکتَب بِالْحَقِّ فَاعْبُدِ اللَّهَ مخْلِصاً لَّهُ الدِّینَ(2)
ما کتاب را به حق بر تو نازل کردیم پس خدا را عبادت کن در حالى که دین را خالص براى او بدانى (2).
أَلا للَّهِ الدِّینُ الخَْالِص وَ الَّذِینَ اتخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِیَاءَ مَا نَعْبُدُهُمْ إِلا لِیُقَرِّبُونَا إِلى اللَّهِ زُلْفَى إِنَّ اللَّهَ یحْکُمُ بَیْنَهُمْ فى مَا هُمْ فِیهِ یخْتَلِفُونَ إِنَّ اللَّهَ لا یَهْدِى مَنْ هُوَ کَذِبٌ کفَّارٌ(3)
آگاه باش که دین خالص تنها براى خداست و کسانى هم که به جاى خدا اولیایى مى گیرند منطقشان این است که ما آنها را بدین منظور مى پرستیم که قدمى به سوى خدا نزدیکمان کنند به درستى که خدا در بین آنان در خصوص آنچه مورد اختلافشان است حکم مى کند. به درستى خدا کسى را که دروغگو و کفران پیشه است هدایت نمى کند (3).
پ.ن: این آیات برای من خیلی تکان دهنده بودند، گاهی چقدر از مسیر اصلی دور می شیم، انگار اشتباهی می پیچیم در یک فرعی. فکر می کنم دیگر نیازی به سکوت پیشه کردن نباشه، پیچ و مهره هام دوباره محکم شدند. ایکاش ماه رمضان دوباره می آمد...
در تفسیرالمیزان زمینه ها و سرچشمه های بت پرستی با جزئیات دقیقی بیان شده یکی از مسائلی که باعث بروز بتپرستی در طول تاریخ شده است همین افراط در زمینه توسل است
البته نص صریح قرآن بر توسل تاکید دارد
برای نمونه آیه ...وابتغوا الیه الوسیله...
جالب بود ، در ذهن من جنبه دیگری از آیات نقش بسته بود، اما افراط در زمینه توسل را هم شاید بتوان در مخاطبین این آیات قرار داد.