بسم الله الرحمن الرحیم
وَ یَقُولُ الَّذِینَ کَفَرُوا لَوْ لا أُنزِلَ عَلَیْهِ ءَایَةٌ مِّن رَّبِّهِ قُلْ إِنَّ اللَّهَ یُضِلُّ مَن یَشاءُ وَ یهْدِى إِلَیْهِ مَنْ أَنَاب (27)
27- و آنها که کافر شدند مى گویند چرا آیه (و معجزه) اى از پروردگارش بر او نازل نشده است ؟ بگو خداوند هر کس را بخواهد گمراه ، و هر کس را که به سوى او باز گردد هدایت مى کند (کمبود در معجزه نیست لجاجت آنها مانع است ).
الَّذِینَ ءَامَنُوا وَ تَطمَئنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللَّهِ أَلا بِذِکرِ اللَّهِ تَطمَئنُّ الْقُلُوب (28)
28 - آنها کسانى هستند که ایمان آورده اند و دلهایشان به یاد خدا مطمئن (و آرام) است، آگاه باشید با یاد خدا دلها آرامش مییابد!
الَّذِینَ ءَامَنُوا وَ عَمِلُوا الصلِحَتِ طوبى لَهُمْ وَ حُسنُ مَئَابٍ (29)
29 - آنها که ایمان آوردند، و عمل صالح انجام دادند پاکیزه ترین (زندگى) نصیبشان است و بهترین سرانجامها.
سلام
امروز چون یک بحث کوچم در مورد روانشناسی شد خواستم روشن کنم من با روانشناس ها مشکل ندارم ولی نکته ای که شما در مورد لینک زدن بین روانشناسی و دین گفتید در ذهنم موند و میخواستم در موردش نظر خودم را بهتون بگم .
این خیلی مهم هست که دین را روانشناسی کنیم یا روانشناسی را دینی کنیم . منظورم این هست که کدام مینی باشد و کدام مورد سنجش.
اگر بخواهم روشنتر توضیح بدم باید بگم که برخورد ما وقتی یک گزاره دینی توسط هر علمی چه روانشناسی و چه ... مورد تایید قرار گرفت چیست ؟ آیا خوشحال میشیم که آخ جون این گزاره مورد تایید دین قرار گرفت و من هنوز میتونم به این دین باور داشته باشم یا اینکه خدا را شکر که ما در علم به مسیر درستی رفتیم و دینمون علممون را تایید میکنه
این دو تا نتایج خیلی متفاوتی هستند تو اولی فروید و ... میشه ملاک تایید و یا عدم تایید و یا به بیانی ملاک درست و غلط
--------------------------
راستی تو جلسه در مورد آقای دکتر ابراهیم میثاق هم میخواستم از تون بپرسم که میشناسینش یا نه ؟ من از نزدیک نمیشناسمش ولی حرف هاش و نوع برخوردش با مسائل که تو تلویزیون (برنامه اردیبهشت شبکه ۴ پنجشنبه ظهر ها) به نظرم جالب اومد .
چون تو مسائل روانشناسی مطالعه داشتید خوشحال میشم نظرتون رو درباره ایشون بدونم .
اگر هم مایل باشید می تونم تو جلسه بعد چند تا از برنامه هاشون که دانلود کردم را براتون بیارم
---------
راستش من هم مثل اینکه با کمبود اعتماد به نفس مواجه شدم و هر دفعه میام خونه فکر میکنم ممکن کسی تو جلسه ازم ناراحت شده باشه.
به همین خاطر هم همینجا اگر هیجان من تو بحث ناراحت شدید عذر خواهی میکنم
سلام
ممنونم که اینقدر وقت گذاشتین.
علم روانشناسی از نظر من بیشتر یک ابزار برای درک عمیق تر موضوعات مختلف است، به نوعی مانند فلسفه به آن می نگرم. به نظرم دید خوبی به فرد برای ریشه یابی مسائل می دهد. به عنوان هویتی مستقل که می تواند احکامی صادر کند که آنها در کنار احکام دینی قرار بگیرند در نظر من نیست.
زیاد با نظرات دکتر میثاق اشنایی ندارم، فقط یکی دو بار برنامشون رو دیدم. حرف هاشون به نظر مفید می اد اما چندانن به دلم ننشست. برنامه را دنبال نکردم به همین خاطر نمی تونم نظر دقیقی بدم. اگر لطف کنید و برنامه هاشون را بیارید ممنون می شم. البته جلسه بعد احتمالا من نتونم بیام.
چرا باید کسی از حرف هاتون ناراحت بشه؟ من که ناراحت نشدم فکر هم نمی کنم که فرد دیگری ناراحت شده باشه، سخت نگیرید. :)
سلااام بر مهدیه بانوی عزیز
من بالاخره موفق شدم نظرات وبلاگت رو باز کنم!:))
یکی از چیزایی که فکر می کنم جز بزرگترین معجزات قرآنه اینه که با هر آدمی با زبان و فکر و موقعیت خودش حرف میزنه! یه آیه تو یه زمان برای دو تا آدم مختلف حرف متفاوتی داره! حرفی و پندی به مقتضای شرایط اون آدم!
می شه بدونم چی شد که این آیات مبارکه رو انتخاب کردی و تو این پست گذاشتی؟
البته اگه شخصی نیست!:)
در پناه حق
سلام بر رستگار عزیز
خیلی خوش امدی دوست من، دیشب برای خودم هم مشکل پیدا کرده بود اما بعدش رفع شد.
بیان دلیلش خیلی راحت نیست عزیزم، فقط به نظرم این آیات احساس آرامش عجیبی را هدیه می کنند. البته برای من بیشتر نهیبی بود که اگر این آرامش نیست بایستی در وجود و یا شاید بهتره بگم عدم وجود برخی چیزها شک کنم.
البته همانطور که خودت گفتی برای هر فردی پیامش متفاوته. :)
موفق باشی، راستی من پسرخاله هام از بچگی همیشه بهم می گفتند مهدیه بانو، سلام گرمت من را به یاد آنها و دوران کودکی انداخت. خیلی نوستالژیک بود. :)